A második szuper élelmiszer, amit a fürdőszobába is érdemes magunkkal vinni a CSOKOLÁDÉ!
A csokoládé a Theobroma cacao nevezetű fa termése. A
Theobroma cacao egy trópusi örökzöld, amely Afrikába, Dél-Amerikában,
Közép-Amerikában, illetve Ázsia területein él. Ez a fa akár 10-18 méter magasra
is megnő. A csokoládé alapanyaga a kakaóbab. A kakaóbabot legelőször
fermentálják, majd ezután megpörkölik. A magról leszedik a héját és addig
őrlik, amíg egy folyékony, krémes állagú masszát nem kapnak. A kapott masszát
kisajtolják, így jön létre a kakaóvaj, illetve a kakaópor.
A maja indiánok már időszámításunk előtti 600-as években is ismerték a csokoládét. Nagy erőt tulajdonítottak neki, vallási szertartásokon és betegségeknél alkalmazták gyógyszerként. A csoki igazán elérhetővé csak az 1700-as években vált az emberek számára.
A csokoládéval mindamellett, hogy csökkenthető az érelmeszesedés, az infarktus és a szélütés kockázata, illetve jótékony hatással van a kedvünkre, védi és szépíti is a bőrünket,
A maja indiánok már időszámításunk előtti 600-as években is ismerték a csokoládét. Nagy erőt tulajdonítottak neki, vallási szertartásokon és betegségeknél alkalmazták gyógyszerként. A csoki igazán elérhetővé csak az 1700-as években vált az emberek számára.
A csokoládéval mindamellett, hogy csökkenthető az érelmeszesedés, az infarktus és a szélütés kockázata, illetve jótékony hatással van a kedvünkre, védi és szépíti is a bőrünket,
ezért aztán egyre több kozmetikumban, arckrémben, pakolásokban, szappanokban :) is találkozhatunk ezzel a szuper élelmiszerrel. De mi az alapja a sikerének, azon kívül, hogy nagyon finom?
Csokoládé kívül-belül! :)
Egy kutatásban, melyet a European Dermatology Harley
Street-i klinikájának kutatói végeztek, 22 nő vett részt, akik átlag életkora
42 év volt. Három hónapon át az önkéntesek fele napi 20 g, flavonoidokban
és antioxidánsokban gazdag keserű csokoládét fogyasztott.
A többi önkéntes is naponta evett csokoládét, ami kinézete alapján azonos volt a keserű csokoládéval, azonban kevesebb flavonoidot tartalmazott. A résztvevők minden nap kontrollált mennyiségű UV sugárzásnak voltak kitéve, hogy megvizsgálják, mennyi idő alatt válik pirossá a bőrük. Az eredmények azt mutatták, hogy akik alacsony flavonoid tartalmú csokoládét ettek, azoknál nem nőtt a tolerált UV sugárzás mennyisége, míg a magas flavonoid tartalmú keserű csokoládét fogyasztók esetében ugyanakkor szignifikánsan nőtt a bőr napfénnyel szembeni ellenálló képessége.
A többi önkéntes is naponta evett csokoládét, ami kinézete alapján azonos volt a keserű csokoládéval, azonban kevesebb flavonoidot tartalmazott. A résztvevők minden nap kontrollált mennyiségű UV sugárzásnak voltak kitéve, hogy megvizsgálják, mennyi idő alatt válik pirossá a bőrük. Az eredmények azt mutatták, hogy akik alacsony flavonoid tartalmú csokoládét ettek, azoknál nem nőtt a tolerált UV sugárzás mennyisége, míg a magas flavonoid tartalmú keserű csokoládét fogyasztók esetében ugyanakkor szignifikánsan nőtt a bőr napfénnyel szembeni ellenálló képessége.
Rendkívül látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványi anyagok utánpótlását. Természetesen ezeket a jótékony tulajdonságokat csak a legalább 50%-os kakaótartalmú csokoládétól várható el. Az én csokis termékeimben 99%-os csokoládé fejti ki hatását:)
Kapcsolódó termékek:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése