Itt a Szép fenyvesben minden hétfő pazar azaz piaci nap. A szokásos zöldségek, gyümölcsök, de köztük megbújva ott a tárcsa, na meg a szorgos asszonyok, akik minden hétfőn elkészítik az ebédemet a tam karışık, full karışık gözlemémet.
A gözleme egy tárcsán sütött vékony sós, töltött tészta. Az enyémbe a friss vágott spenót mellett két féle, egy lágyabb és kemény sajt is kerül, reszelt főtt krumplival, egy kis túróval és hogy csípős legyen darált pirospaprikával. Nyami-nyami! Imádom és tulajdonképpen egészséges is.
https://m.youtube.com/watch?v=_ff2P7nUxrM
https://m.youtube.com/watch?v=0FcHPBAyGzQ
https://m.youtube.com/watch?v=y59CZtQ2cKU#
Ezeken a videókon láthatjátok hogy készül a gözleme.
Itt pedig a recept. Gondolom nálatok sincs otthon tárcsa, serpenyőben is megsüthető!
https://trhunews.wordpress.com/2017/06/07/gozleme-avagy-a-torok-szallodai-csemege-recept/
Ez az enyém!! Bocs a kép minőségéért, de behúzott függönyök mellett csak ilyen sikeredett. Azért hogy lássátok, hogy tulajdonképpen milyen gyönyörű, itt egy profi kép is róla!!
Nem győztem hálálkodni az asszonykának, hogy a mai hőségben is elkészítette számomra az egyik kedvenc török ételemet. Tényleg fogalmam sincs hogy bírják idősen, 40 fokban a napon, a forró tárcsa mellett beöltözve reggeltől estig megállás nélkül! Le a kalappal előttük!!
Kolay gelsin!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése