2011. június 18., szombat

Kecsketejes arcpakolás alapok




Kecsketejes málnás-kecsketejes arcradírom.


Első darabja egy új, a bőrünk egészségét és szépségét segítő kollekciónak! Ezekben az arcradír-maszkokban kecsketejpor, mindenféle bió gabona őrlemény, kozmetikai agyagok, gyógynövények, olajos magvak, szárított, vagy liofolizált gyümölcsök lesznek. Receptjüket a bőrtípusokhoz és a bőrproblémákhoz igazítom. Otthoni használatukkor egy kiskanálni kell belőle és a tenyeredben, esetleg kistálkában összekeverhető vízzel, aloe vera géllel, rózsavízzel, teákkal, gyógyteákkal stb. és máris mehet az arcra, dekoltázsra. Lesz amelyik inkább arcradírként használható, de többségük maszkként is megállja majd a helyét. 100 %-ban természetes, többségében bió minősítésű összetevőkből állnak majd és mivel nincs bennük víz több hónapig is eltarthatók. Kis fakanál jár hozzájuk, hogy a kezünkről se kerülhessenek szennyeződések beléjük! :)



Ezt a kis málnásomat azért ajánlom, mert a málna vasat, káliumot, C vitamint és béta-karotint tratalmaz .Ezek erősen antioxidáns anyagok, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal, valamint a bőrrák elleni szerként is megállja a helyét .A fáradt, tápanyagvesztett bőr segítője. A kecsketejről azt hiszem Nektek már nem kell regélnem, hisz ismerítek jótékony hatásait, ugye? :)


A zabkorpa leradírozza az elhalt hámsejteket és bőrpuhító hatású, gazdag forrása az esszenciális Omega 3 és 6 zsírsavnak, a pattanásokat, pikkelysömörös és ekcémás tünetek enyhítésére kíválóan alkalmas, ezt a hatását erősíti a kecsketej is.



Amit még tartalmaz az a fehéragyag:



A fehéragyagot vagy iszapot kaolinnak is nevezik; sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláns hatású. Az agyag ásványi anygok összessége, főként szilíciumszemcsék, alumínium, vas, magnézium, kálium alkotják. A földfelszan alók bányásszák, finomra őrlik, szitálják, napon szárítják és levegőztetik. A nap feltölti erőteljes energiájával. Az agyag az ősidőktől fogva orvosságok és kúrák alapanyaga volt, csakúgy, mint a víz és a különféle növények. Egyike a legősibb anyagoknak, amelyet ember és állat gyógyászati célokra hasznél. Az agyagkúra (. iszappakolás) kulturális és ösztönös örökségünk. Az iszap természetes gyógyír, egyszerű, de nagyon hatékony.



Miért hatásos?


Az agyag és az iszap tulajdonsága, hogy összegyűjti, koncentrálja és a kezelt területen kibocsátja az energiát. Tulajdonságai kémiai összetételétől és tetraédert formázó molekuláris struktúrájának állapotától függnek. Az agyagban a négy őselem erői élnek, amelyek képesek szabályozni az emberi test egyensúlyát. Felszívó képességével, méreg-semlegesítő hatásával, remineralizáló, vérképzést segítő, regeneráló, sebgyógyító.


hatékony feszesítő, tisztító és hidratáló hatás. Azonnal megszünteti a száraz bőr kellemetlen érzetét, kisimítja, ránctalanítja és növeli a bőr feszességét. Eltávolítja az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket, regenerálja a bőrt, javítja a tónusát, megszünteti az irritációkat.








Terveim között szerepel virágporos, kamillás-mandulás, rózsa-hibiszkuszos, mentás, hárs, csokis peelinges arcpakolás alapok készítése is! :)

2 megjegyzés:

Mary írta...

Leírás alapján fantasztikusak lesznek!:)

Tündéri Lonka írta...

elfogadnám:D

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...