2011. június 18., szombat

Rózsás arcpakolás alap


Száraz és rosaceás bőrre készítettem ezt az arcpakolás alapot. A kecsketejporon kívül rózsaszín agyagot, zabkorpát rózsaszírmokat és hibiszkusz virágot tartalmaz.

A rózsától a hervadt bőr új életre kel. A rózsa vízmegkötő képessége javítja a bőr hidratációját. Alkalmazását a tág pórusú, idősödő, illetve enyhén szarusodott, vízhiányos, merev bőr esetében javasoljuk. Pórusösszehúzó, regeneráló, rugalmasító hatású.

Minek köszönhető a rózsa ezen hatása?

A quercetinnek, ami nem más, mint egy növényi pigment flavonoid. Sok féle flavonoid létezik, melyek a quercetinhez hasonlóan különféle termésekben, virágokban és zöldségekben találhatók meg. A flavonoidok nagymértékben felelősek ezen növények színeiért.

Antioxidánsként is funkcionál, kisöpörve szervezetünkből a káros szabadgyököket. A quercetin az ízületi gyulladásban szenvedőknek is segít

A quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok termelődését. A hisztamin az egyik fő oka az olyan allergiás tünetek kialakulásának, mint a csöpögő, eldugult orr, a vizenyős szemek, a csalánkiütés, valamint a megduzzadt lágyszövetek, pl. az arc és az ajkak esetében.

Végeztek kutatásokat, melyek rámutattak, hogy az olyan flavonoidok, mint a quercetin, segíthetnek csökkenteni a köszvény és a szívinfarktus kockázatát. Antioxidánsként az LDL (rossz) koleszterin káros hatásai ellen is hatásosak lehetnek.

A quercetin, melyet a rózsa bőven tartalmaz, elősegíti a kollagén és a fibronectin termelés, ez a két anyag szükséges, hogy az izületek és a bőr egészséges legyen. Hasznos a quercetin mind az arthritisben szenvedőknek és a ráncok kezelésére vagy megelőzésére. Quercetin aktív összetevő egyre több kozmetikai termékek állítás hogy csökkentik az öregedés jeleit.

Hibiszkusz tartalmának köszönhetően csökkenti a pangást a véredényekben, erősíti a kapillárisok falát és rugalmasságát, élénkíti a vérkeringést. Nyugtató hatású. Rendszeres használatával megelőzhető a bőr kivörösödése, foltosodása.

Használatát két naponta ajánlom! A tégely tartalma 1 hónapra elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...