2009. május 18., hétfő

Rózsa - hibiszkusz szappan



Rózsa-hibiszkus szappanom


A rózsát azért választottam alapanyagául ennek a virágos szappanomnak, mert quercetint tartalmaz!

A quercetin egy növényi pigment flavonoid. Sokféle flavonoid létezik, melyek a quercetinhez hasonlóan különféle termésekben, virágokban és zöldségekben találhatók meg. A flavonoidok nagymértékben felelősek ezen növények színeiért.

Antioxidánsként is funkcionál, kisöpörve szervezetünkből a káros szabadgyököket. A quercetin az ízületi gyulladásban szenvedőknek is segít

A quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok termelődését. A hisztamin az egyik fő oka az olyan allergiás tünetek kialakulásának, mint a csöpögő, eldugult orr, a vizenyős szemek, a csalánkiütés, valamint a megduzzadt lágyszövetek, pl. az arc és az ajkak esetében.

Végeztek kutatásokat, melyek rámutattak, hogy az olyan flavonoidok, mint a quercetin, segíthetnek csökkenteni a köszvény és a szívinfarktus kockázatát. Antioxidánsként az LDL (rossz) koleszterin káros hatásai ellen is hatásosak lehetnek.

A quercetin elősegíti a kollagén és a fibronectin termelés, ez a két anyag szükséges, hogy az izületek és a bőr egészséges legyen. Hasznos a quercetin mind az arthritisben szenvedőknek és a ráncok kezelésére vagy megelőzésére. Quercetin aktív összetevő egyre több kozmetikai termékek állítás hogy csökkentik az öregedés jeleit.



Sajnos a rózsaolaj annyira drága, hogy a kész szappan 2-szer annyiba kerülne,bele ha csak azt raknék bele, így hát illatosításra cseppentek a szappanba egy-két cseppet, de nagyobb mennyiségben rózsafa olajat használtam hozzá. Nem haszontalan ez az olaj sem, hisz nagyon hatásos a terhességi csíkok és a repedezett bőr ellen!

Rózsafa illóolaj

Dél-Amerikában élő, a babérfélék csoportjába tartozó fából készül.

Az illóolaját vízgőzdesztilációval állítják elő a friss fából.

Az illóolaj tartalma 1%, ami azt jelenti, hogy 1 kg rózsafa olaj előállításához 100 kg friss fa szükséges.

Fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és bőrnyugtató hatása miatt jó kiütésekre, fertőzésekre, műtéti hegekre, horzsolásokra.


Ugye nektek már nem kell mondanom, hogy minden egyes, bármilyen fajta szappanom 30 %-ban kecsketejet tartalmaz! Csak azért nem írom, hogy kecsketej szappan, mert így is elég hosszú a nevük! :)


11 megjegyzés:

Szilvi írta...

Ezek is nagyon csábítóak, és jók a fotók.Sok múlik a tálaláson.Most már lesheted a postást!

A.C.E írta...

Köszi! Na nem ér, most lehet, hogy nem fogok aludni, naggggyon izgalmas ez a dolog, az idejét sem tudom, mikor kaptam igazi meglepetést ! :)

Monika írta...

Hogy te miket tudsz!!!!!Csak ámulok....

A.C.E írta...

Szia Mammka!

Még egy-két év és......

Te is lesheted a postást! Szegény postások, nem elég, hogy piszkosul melegük van, még állandóan leseskednek is utánuk! :)

Lonci (Győr) írta...

Nagyon vízbevágyó szappanocskák:-)))

A.C.E írta...

Ugye? én is olyan lubickolósnak látom őket! Persze a rózsaszirmokkal egyetemben!! :)

Julcsi írta...

HÚÚÚÚ! Eszter gyönyörűségeseket alkotsz! Ebből a rengetegből már választani sem tudnék... :) (no, azért eccer majd fogok :) ) (ICIKA)

A.C.E írta...

Szia Icika!

De jó, hogy jelentkeztél, hogy vagy? Mikor lesz neked is blogod? A szappanokról meg annyit, hogy már a polcon érik megint 2 új fajta: mákos-citromos és a citrusos. Majd holnap, ha lesz időm írok róluk, meg képeket is készítek!
Puszi: Eszter

Julika írta...

Szia Eszter !
Én is csak ámulok és bámulok a sok-sok finom újdonságtól. Húúú mákos-citromos és citrusos, tényleg mintha süteményekről írnál :) Épp ma jutott nekem is eszembe, hogy már nem is tudok a sokféléből választani (ugyanis aktuális lesz, hogy rendeljek ismét)

A.C.E írta...

Szia Julika!

Na jó, megpróbálom magam féken tartani, bár egy fajta szappan megvalósítása még biztos vissza van, már egy éve tervezem. Az lenne az "én" szappanom, a nevemmel fémjelezve, vagyis az "Eszter kecsketej szappan". Lehet, hogy még sorszámozni is fogom! :)
Úgy tervezem, hogy abba a szappanba beleteszem azokat a különleges és baromi drága bőrvedő, bőrregeneráló növényi olajokat, amiket csak krémekbe szoktak belerakni az árúk miatt. Persze egyéb nagggyon titkos összetevők is belekerülnek és így együtt egy igazi bőrkényeztető luxus szappan készül majd, amit valószínüleg én is csak ünnepnapokon fogok használni! :)

Julika írta...

Húúú igazán felkeltetted az érdeklődésem. És egyáltalán nem kell fékezned magad. Nagyon szívesen olvasok a szappanjaidról és persze nagyon szívesen ki is próbálnám mind.

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...