2010. november 22., hétfő

Kecsketejes fürdősó újra!




Téli estéken mikor már megtettük, amit meg kellett tennünk :) és jut egy kis idő magunkra az egyik legjobb dolog gyertyafényes fürdőszobában, jó meleg, illatos fürdővel relaxálni. Persze a hab a tortán, ha ez a fürdő még bőrünk szépségéért és testi-lelki egészségünkért is dolgozik közben. Ehhez szeretnélek hozzásegíteni ezzel a csomagommal. 1 db. szappanomon kívül egy adag kecsketejes Holt-tengeri fürdősót is tartalmaz.
A kecsketej igen kiváló szépítőszer és stabilizálja a bőr savak elleni természetes védőrétegét. A tejben
és a tejsavóban található tejsav fertőtleníti a bőrt, és fürdés után sokáig kellemes közérzetet biztosít. /de ezt már sokan tudjátok :)/! A Holt-tenger a szépség és egészség forrása, vizében 2 millió év alatt több mint 25 féle ásvány és nyomelem halmozódott fel igen nagy mennyiségben és rendkívüli összetételben.
A holt-tengeri só és az abból készült termékek igen gazdagok ezekben az elemekben, így a bőrön át felszívódva a bőrsejtekbe, izületekbe és izmokba jutva fejtik ki hatásukat.
A másik, az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszó fürdősó összetevő, sportolóknak és nem sportolóknak: az Epsom só.






Az Epsom só kémiai neve magnézium-szulfát, általánosan elterjedt elnevezését az angliai Epsom után kapta, melynek ásványvizeiben fedezték fel kedvező tulajdonságait. 10-20 perces meleg, vagy forró vizes Epsom sóval dúsított fürdő egyszerű és hatásos módja az izmok ellazításának és a gyulladáscsökkentésnek. A kezelés további hatása, hogy a vér magnézium szintjét is megemeli, és megelőzi a túlzott
vízvisszatartás miatt kialakult duzzadást, ödémát.
Egy nemrég publikált tanulmány úgy találta, hogy a meleg vizes, Epsom sóval megtámogatott fürdő szignifikánsan emelni tudta az átlagos vér magnézium szintet (átlagosan 104.68 ppm/ml kezdeti értékről 140.98 ppm/ml-re nőtt a vér magnézium szint egy hétnapos időszak alatt). Ennek az az oka, hogy a magnézium a bőrön át is képes felszívódni. Köztudott, hogy a magnézium a sportoló emberek számára
nagyon fontos ásványi anyag, melynek hiánya ugyanakkor elég gyakori mind a sportoló, mind a nem
sportoló lakosság körében. Pótlása segítheti az izom relaxációt.
Az Epsom sóval végzett fürdő fokozza az izzadást, segíti a mérgező anyagok eltávolítását a szervezetből.
A magnézium-szulfát mindezen túl tágítja az ereket, elősegíti az izmok jobb vérellátását, és segít a gyulladások csökkentésében. Ennek eredményeként a fürdő nagymértékben képes gyorsítani például a
kemény edzések utáni regenerációt, ráadásul hatásosan mérsékli a gyulladásos reakciókhoz kapcsolódóan jelentkező izom és ízületi fájdalmakat. Osteoporosisban /csontritkulásban/ szenvedőknél hosszan tartó, hatékony fájdalomcsökkenést eredményez.
Az Epsom só csökkenti a rándulások és horzsolások duzzanatát.
/Magas vérnyomással, cukorbetegséggel és szívproblémákkal küszködő betegek használat előtt érdeklődjenek orvosuknál!/
E vitamint és a szappan fajtájához illő virágot, őrleményt teszek bele, valamint egy-két csepp illóolajat is.
Kérheted: levendulás, fahéjas, rózsás, kamillás, homoktövises, mangós, hárs, akác, citromos,mentás, kókuszos illattal
Gondolva azokra a kedves visszatérő vevőimre, akiknek most épp nincs szükségük a szappanomra, kérheted szappan nélkül is, ebben az esetben 3x10dkg. fürdósót kapsz a csomagban. A fürdősó webáruházamban fél kilós kiszerelésben is kapható lesz! :)




5 megjegyzés:

Monika írta...

Hű!!!!!Ez nagyon szuper,hogy van Holt tengeres fürdősód!!!!!Mihelyt megkapom a fizetésem,veszek fél kg-ot!:)

SzappAncsi írta...

Kedves Eszter!
Már régóta csodálom a szappanjaid, egyéb más kényeztető szépségeidet! Lehet, nem fogok tudni ellenállni!
Gratulálok mindegyikhez!

A.C.E írta...

Drága Mammka, azt hiszem meg is érdemelnél egy kis kényeztető, testi-lelki gyógyító lazulást! :)
SzappAncsi úgy látom nem kell neked idegenbe menni egy jó kis fürdőélményért, de persze ha a változatosság gyönyörködtet.....! :)

SzappAncsi írta...

Nemcsak a változatosságról van szó, persze az is kell, hanem a Te tapasztalatodról tudásodról. Én még kis mazsola vagyok, de nagyon igyekszem, és az külön öröm, hogy idehaza is van kitől tanulni.
Minden jót Neked és kecskéknek is :-).

A.C.E írta...

Ó, köszönöm kedves SzappAncsi, nagyon aranyos vagy! Sok sikert kívánok és azt, hogy nagyon szeresd a szappankészítést és az embereket, mert igazán a fortélyokra így tud rájönni az ember, sok-sok gyakorlás árán. Szerintem Te jó úton haladsz!!!
Köszönöm a jókívánságokat, megyek is, átadom a kecskelányaimnak! :)

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...