2018. augusztus 2., csütörtök

Török asszony, magyar asszony

"Engem igencsak érdekel, miért választanak/szeretik a török férfiak a magyar nőket feleségnek? 
Mennyiben más egy török "háziasszony" élete egy itthoni háziasszonyénál?"

Ezt a kérdést kaptam Ágitól és most megpróbálok válaszolni rá, úgy ahogy én látom ezt a kérdést így Törökországban eltöltött 4 év után. Hozzáteszem szubjektív leszek, nem statisztikából és elemzésekből jutottam a leírandó véleményemhez.

Először is azt hiszem a török férfiak nem a magyar nőket szeretik, hanem úgy cuzammen az európai nőket. Azt hiszem a török férfiak úgy jártak a saját nemzetükbeli nőkkel, mint mi európai nők a mi férfiainkkal. Addig - addig alakítottuk, formáltuk őket, amíg olyan férfiaknál  nem váltak amilyen már nem szeretnénk magunk mellett tudni. 
Az itteni férjeknek van egy nagy tévedésük, hogy honnan ered ez fogalmam sincs, de engem teljesen letaglózott amikor eljutott a tudatomig. Már amikor kerestem a páromat akkor is feltűnt, hogy minden második török Romeo adatlapján szerepelt a leendő feleség kritériumai között, hogy legyen tisztelettudó. Hm! Gondoltam magamban milyen nagyon elharapózhatott a török nők körében a tiszteletlenség! Aztán rájöttem, hogy fenét, szó sincs ilyesmiről, csak arról, hogy a férjecskék nincsenek tisztában ennek a szónak a jelentésével. Itt ugyanis a tisztelet egyet jelent azzal, hogy egyetértesz a férjeddel és ha esetleg akadna olyan dolog amiben neked, mint feleségnek más a véleményed és bár már ez is majdnem hogy főbenjáró bűn, de ezt még el is mondod, na annál nagyobb tiszteletlenség nincs is a világon. Ha mégis megtörténik, neked annyi, van egy két lealázó, földbedöngölő török szó, amivel minden egyes ilyen bestiális attitűdöt megtorolnak a török férjek. Néha nem is állnak meg itt, de erről majd máskor. 
Tehát ha az apja mellett nem tudta megtanulni a lány, a férje elég hamar eléri majd, hogy véletlenül se legyen "tiszteletlen". Ugyanakkor érdekes, hogy az alapvető udvariasság nem fontos férj-feleség viszonylatban.  A "légyszives", "köszönöm" nem jellemző egyik részről sem. 
Itt kérem szépen még erősen patriarchális a leosztás. A feleségek nagy része nem dolgozik, legalábbis munkahelyen nem. A férjek vagy egész nap dolgoznak, vagy egész nap távol vannak az otthonaiktól.  Azt most megint nem részletezem mit csinálnak, mostani témánk szempontjától csak az a fontos, hogy késő estig nincsenek az asszonnyal. Nem osztják meg életüket. Ezek után ugye nem csodálkoztok, hogy olyan, mint intimitás nem igazán létezik ezekben a házasságokban. Szinte nem is ismerik egymást. Na és a szex?? Milyen lehet egy ilyen kapcsolatban? Na erről is születhetne majd egy írás!

Szóval akkor hol is tartunk? Adva van egy önálló gondolatoktól mentes, idegenszerű nő, aki ugyan megfőzni a vacsorát és kínossa a gatyát, de beszélgetni nem igazán lehet, nincs is közös téma, az ágyban pedig hát.....

Ági és aki még feltette magában a fenti kérdést megkaptátok a választ arra, hogy miért inkább európai feleség?

Melyik európai nő tűrné hogy befogják a száját? Megmondjuk a véleményünket akkor is ha ez nem tetszik a párunknak.  Amikor férjecsként belátja végre, hogy mi nem vagyunk az a fajta nő akibe egy-két szitokszóval bele lehet folytatni a szót, előbb-utóbb kezd rájönni arra is, hogy ez ne is olyan nagy baj. Észreveszi, hogy hoppá van kivel otthon is beszélgetni erről arról, akár vitázni is, nem kell egy jó kis tereferéért hőségben, hidegben a kávézóba menni. 

Aztán ki szeretne közületek egész nap külön lenni a párjától, ha nem muszáj? Na jó, fogalmazzunk úgy, az első szerelmetes években ki akart közületek egész nap távol lenni tőle kedves nőtársaim? 😉
Mi ezt nem engedjük. Ezért aztán közös élményeket gyárthatunk a társunkkal
és ezek közben el el csattanhat egy csók, időnként megölelhetjük egymást. Ez már jó alap lehet az esti összebújós szexhez. 
Lehet, hogy az ebéd, vacsora nem lesz olyan perfekt, mintha egy török feleség csinálta volna, de a török férfiak sem buták. 😉 Kicsit vissza kell venniük az amúgy hatalmasra nőtt arcukból néhányuknak ez megéri.  Néha viszont ez kudarcba fullad, akkor az európai feleség csak egy epizód volt, jöhet a jól megszokott, beidomított török asszonyság, maximum tart mellette egy-két szeretőt. 

Remélem kielégítő volt a válasz, ha még sem, tudjátok imádom, ha kérdeztek! 😘
Én is kérdeznék valamit! Szerintetek miért fehér a sorok háttere?? 





6 megjegyzés:

Unknown írta...

Akkor ezt értsük úgy, hogy a török feleségek egymással tereferélnek a férjek is egymással és ebben lehet üdítő változatosság az európai asszony?
Lehet, hogy az önállóságunk, talpra esettségünk miatt vagyunk érdekesek pl a török, osztrák, stb férfiaknak?
És lehet, hogy pont ezért fut zátonyra egy külföldivel kötött házasság?
Mondjuk a török férfiak anyaközpontúságának elviseléséhez elég sok türelem szükséges. Sőt, nagyon sok türelem, ezen is megfenekelhet egy kapcsolat. Egyrészről hízelgő az anyának a fia rajongása, kötődése, egy idő után viszont már káros a fiú fejlődésére. Véleményem szerint a török nők a fiukra öntik a szeretet feleslegüket, amit nem tudnak a férjükre "önteni" az általad leírt helyzetük miatt. Akkor ott még mindig elég hátrányos helyzetben vannak a nők ebben a tekintetben. Gondolom sokan dolgoznak, de még többen nem és ettől kiszolgátottá váltak, amit ők nem éreznek annak, hiszen nem tudják milyen önálló életet élni.
Írsz majd a férjed munkájáról is? Valamit már említettél, de csak érintőlegesen.

A.C.E írta...

Na a török férfiak és anyjuk közötti kapcsolatról órákig tudnék mesélni! Ott rontódik el igazán minden!A férjem közgazdász, de már nem dolgozik, nyugdíjas!

Unknown írta...

Nyugdíjas???
Hány évesen mennek nyugdíjba a törököknél? Azt írtad fiatalabb nálad, nem?
Várjuk a török férfiak és az anyjuk kapcsolatáról a bejegyzést. Szeretünk órákig olvasni :)

Unknown írta...

Szabad a gazda, miért fehér a szöveged háttere?

A.C.E írta...

Nem tudoooom! 😕

Réka írta...

Élvezettel olvasom a sorokat :)

Szerintem azért fehér, mert másoltad a hozzászólás-kérdést, és az a formátum "ragadt bele" a továbbiakban.

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...