2018. július 30., hétfő

Gözleme

A kronológiát megszakítva gyorsan közzé teszek egy török kulináris bejegyzést a gözleméről, mert hogy hétfő van.
Itt a Szép fenyvesben minden hétfő pazar azaz piaci nap. A szokásos zöldségek, gyümölcsök, de köztük megbújva ott a tárcsa, na meg a szorgos asszonyok, akik minden hétfőn elkészítik az ebédemet a tam karışık, full karışık gözlemémet.



Az alsó kép tavasszal készült, ma a negyvenfokárnyékban nem volt kedvem fotózkodni.

A gözleme egy tárcsán sütött vékony sós, töltött tészta. Az enyémbe a friss vágott spenót mellett két féle, egy lágyabb és kemény sajt is kerül, reszelt főtt krumplival, egy kis túróval és hogy csípős legyen darált pirospaprikával. Nyami-nyami! Imádom és tulajdonképpen egészséges is.

https://m.youtube.com/watch?v=_ff2P7nUxrM

https://m.youtube.com/watch?v=0FcHPBAyGzQ

https://m.youtube.com/watch?v=y59CZtQ2cKU#

Ezeken a videókon láthatjátok hogy készül a gözleme.

Itt pedig a recept. Gondolom nálatok sincs otthon tárcsa, serpenyőben is megsüthető!

https://trhunews.wordpress.com/2017/06/07/gozleme-avagy-a-torok-szallodai-csemege-recept/


Ez az enyém!! Bocs a kép minőségéért, de behúzott függönyök mellett csak ilyen sikeredett. Azért hogy lássátok, hogy tulajdonképpen milyen gyönyörű, itt egy profi kép is róla!!



Nem győztem hálálkodni az asszonykának, hogy a mai hőségben is elkészítette számomra az egyik kedvenc török ételemet. Tényleg fogalmam sincs hogy bírják idősen,  40 fokban a napon, a forró tárcsa mellett beöltözve reggeltől estig megállás nélkül! Le a kalappal előttük!!
Kolay gelsin!

Nincsenek megjegyzések:

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...