2012. április 6., péntek

Gabonák a fürdőszobában: Zab


A hántolatlan gabonafélék valóságos kincseket rejlenek. A gabonamagvak sok rostot, viszonylag sok fehérjét, például esszenciális, vagyis az életfolyamatokhoz nélkülözhetetlen, aminosavat tartalmaznak. Kevés zsírféle van bennük, de annál értékesebbek.
Zab
Müzlis tál helyett most kozmetikai tégelyekben és üvegcsékbe kerülnek a zab alkotóelemei. Mivel az értékes gabonaszem (avena sativa) igen gazdag erősítő proteinekben, ráncsimító hatású homoksavban, és élénkítő vitaminokban. A zab gazdag teljes értékű fehérjében, főleg telítetlen zsírsavakban, vitaminok C, E vitaminokban, ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas és réz) és rostokban. Igazi egészség koktél a fáradt bőr és az igénybevett haj számára.
Zabkorpa: tökéletes peelig, hisz azon túl, hogy kíméletesen, de hatásosan távolítja el a bőr felső, elhalt hámrétegét, azonnal fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal látja el a bőrt.
Zabliszt: már rég óta használják fürdőként az ekcémás bőrpanaszok enyhítésére. Kecsketejjel együtt használva hatásosan  szünteti meg az égő, viszkető érzést, megnyugtatja a bőrt. A zabliszt fürdő a bárányhimlő és a leégés tüneteit is enyhíti.
Gyerekeknek is ajánlott! :)


Kapcsolódó termékek:

Nincsenek megjegyzések:

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...