2012. április 19., csütörtök

Szuper élelmiszerek a fürdőszobában: Goji berry /lícium gyümölcs



Mikor először olvastam a lícium gyümölcsről tudtam, hogy használni fogom valamelyik termékemben!

Bolygónk legmagasabb tápanyag tartalommal rendelkező növényeit, gyümölcseit nevezzük szuper ételnek. Ezek nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb létfontosságú tápanyagokat, melyeket ilyen koncentrációban máshol nem találhatunk meg.

Nagyon fontos továbbá, hogy fogyasztásukkal nem tesszük ki a szervezetünket “ mellék hatásoknak “ hiszen a szuper ételek szinte egyeltalán nem tartalmaznak káros anyagokat.

Ilyen szuper ételek a lícium gyümölcs is!

E különleges vörös bogyó, amelyet hagyományosan Kína Xingjiang és Ningxia tartományában és Mongóliában termesztenek, a nyugati világban Oprah által vált ismertté. Olyan hírességek, mintMadonna, Mischa Barton és Elizabeth Hurley esküsznek rá.


A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig.

A világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamin-t tartalmazó gyümölcs.

A béta-karotinról tudott, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól.

A Goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit.

Gazdag továbbá poliszacharidokban, amelyek az immunredszert erősítik, továbbá 18 különbözőaminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is.

Gátolja a bőr öregedését, támogatja a bőrsejtek anyagcseréjét, a máj anyagcseréjére gyakorolt hatásán keresztül elhalványítja az öregségi pigmentfoltokat.

Ez egy aranyos goji berrys videó

A filmben szereplő cordyceps itt kapható tabletta formában http://bolthely.hu/drtihanyi/lista/4c0cf38f7c9ff_Cordyceps_gombatermék:

Nincsenek megjegyzések:

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...