2012. április 6., péntek

Kecsketej a fürdőszobában


Sokan nyitnak a kecsketejtermékek felé, egyes vélemények szerint kiválóan alkalmazható immunterápiás céllal is, hiszen a mezőn legelésző kecske allergén növényeket is fogyaszt, ezért homeopátiás hatásánál fogva a pollenallergia kialakulása ellen is védettséget biztosíthat.
Fertőtlenít és erősíti az immunrendszert is, vitamin- és ásványi anyag tartalma pedig az anyatejéhez hasonlatos. Magas A-vitamin tartalmának köszönhetően jótékony hatással van a pajzsmirigy működési zavaraira. Orotsav tartalma miatt pedig a rákbetegek diétájába is beilleszthető. A kecsketejet fogyasztás előtt mindig forraljuk fel, majd a lehűtött tejet és a belőle készült tejtermékeket, a többi tejtermékhez hasonlóan hűtve tároljuk.

Jótékony hatású különböző betegségekre

Magas zsírtartalma mellett, számos más előnyös tulajdonsággal rendelkezik: összetételét tekintve sokkal inkább hasonlítható az anyatejhez, mint a tehéntejhez, hiszen ez utóbbinál jóval magasabb koncentrációban tartalmaz kalciumot, magnéziumot, káliumot és foszfort is. És ami még fontosabb, ezek aránya kiegyensúlyozott.
A viszonyítási alapunk legtöbbször a bolti dobozos tehéntejig jut, így nem hagyható ki a személyes találkozás a termékkel. A kecsketej A-vitamin tartalma sokkal magasabb lehet, mint a tehéntejé. Rendszeres fogyasztása általános védőoltásként hat. Csontritkulás esetén a gyógyszereknél sokkal gyorsabban működik. Ám a kecsketej laktóz (tejcukor) tartalma sem jó a tejcukorérzékenyeknek. A kecske teje abban különbözik más gazdasági állatfajok tejétől, hogy a táplálkozásban betöltött szerepén túl, jótékony hatású különböző betegségek gyógyításában, valamint kiváló szépségápoló szer. A szépségápolásban is jelen van, hidratáló és bőrregeneráló hatása miatt – ezért számos kozmetikai szer alapanyaga.
A kecsketej leginkább az ekcémás, pszoriázisos, extra száraz bőrproblémákon tud segíteni, de kamaszkori  pattanásokat is sikeresen elmulasztja bizonyos gyógynövények, illóolajok társításával.

Kapcsolódó termékek:



és végül egy kis kecsketejfürdő feeling. :)

Nincsenek megjegyzések:

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...