2012. április 6., péntek

Méz a fürdőszobában


A legidősebb mézzel kapcsolatos  lelet  tizenhatezer éves. Már a régi egyiptomiak is isteni eledelnek tekintették a mézet, melyet Ra napisten testet öltött könnyeinek hittek. Amikor a Napisten sír, akkor könnyei mézcseppekként hullanak a földre - hitték az ókori egyiptomiak, akik már méhészettel is foglalkoztak, amit bizonyít egy tébai sírkövet díszítő kast ábrázoló dombormű, valamint a piramisokban talált méz és mézes sütemény is. A magyarok már honfoglalás előtt is ismerték a mézet és készítettek mézsört. Az államalapítás után, Szent István idejéből maradtak ránk az első írott emlékek, amelyek a méz felhasználásáról és beszedendő tizedről szólnak.

A méz 190 féle anyagot tartalmaz (többek között 19-féle aminosavat, 33- féle ásványi anyagot, 11- féle vitamint, enzimeket. A mézet minden korban a leg csodálatosabb természetes gyógyító anyagnak tartották és élvezeti értékét is nagyra becsülték. A méz rengeteg a szervezetünk számára fontos és az egészségünk szempontjából elengedhetetlen anyagot tartalmaz: 76%-a cukrot ( 40% gyümölcscukrot és 36% szőlőcukrot) 7% más fontos anyagot ( vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat, proteineket, aminosavakat) és 17% vizet. Erről a vízről érdemes tudni, hogy a növények által többszörösen árszűrt természetes teljesen tiszta vízről van szó. A tudomány a mézet tartja és a virágport az egyetlen olyan természetes tápanyagoknak, amely minden a szervezet számára létfontosságú anyagot tartalmaz.

  
A tengeri só / én a Holt-tengeri sót ajánlom leginkább/ és a méz keveréke tökéletes a könyök és térd ápolására. 
A méz olyan anyagokat tartalmaz, ami megköti a nedvességet. Csodát tesz arcunkkal, ugyanis a méz puhítja nedvességgel és vitaminokkal tölti fel
bőrünket. Nemcsak hidratál, hanem összehúzó és fertőtlenítő hatása is van.
Szaunázás után a bőrre kenve, regenerálóként a méz az egyik legjobban használható kozmetikum. Selymes, rugalmas lesz a méz rákenésétől a bőr, a leghatékonyabb természetes ránctalanító hatással a méz bír. A méz bemasszírozva a has és combok bőrébe, a narancsbőr tüneteit is enyhíti. 


Kapcsolódó termék: Zabos-mézes kecsketej szappan

Nincsenek megjegyzések:

Küçük çirak

Megint egy Törökországbeli szerintem klassz dologgal szeretnélek benneteket megismertetni. Nagyon korán feltűnt, hogy az országban ebben mil...